יצוא (EXPORT) הינו ענף בינלאומי העוסק בהעברה של סחורות ושירותים בדרכי הסחר הבינלאומיים.
יצוא (EXPORT) הינו ענף בינלאומי העוסק בהעברה של סחורות ושירותים בדרכי הסחר הבינלאומיים. ענף זה מסווג לענפי יצוא שונים כגון: יצוא של תוצרת חקלאית או תעשייתית, יצוא של חומרי גלם, יצוא של שירותים וכוח אדם, יצוא של תוכנות ונכסים רוחניים, וכמובן, יצוא ביטחוני של מערכות נשק וכדומה.
בעידן המודרני בו אנו חיים, יבוא ויצוא בינלאומי הינו ענף המוסדר באמצעות חוקים ותקנות המונהגים בכל אחת מהמדינות השונות מסביב לעולם, כאשר פעולות היבוא והיצוא מצריכות העמדת חוזים מסוגים שונים כגון: חוזה מכר, חוזה הובלה, חוזה ביטוח וכדומה.
חשוב לציין שתחום היבוא והיצוא משפיע באופן משמעותי על מאזן הסחר המייצג את ערכי היבוא והיצוא עבור מדינה מסוימת, כאשר גרעון בסחר הינו מצב בו היקף הסחורות המיובאות למדינה מסוימת גדול ביחס ליצוא מאותה מדינה.
יצוא בינלאומי – עמידה בלוחות זמנים לפני הכול
אחד הדברים הכי חשובים בכל תהליך של יצוא בינלאומי הוא עמידה בלוחות זמנים. אי עמידה בלוחות זמנים של השילוח יכולה להיות קריטית. זה לא כל כך פשוט תמיד להקפיד על לוחות זמנים ביצוא בינלאומיכאשר יש הרבה גורמים בדרך שאחראים על כך שהסחורה תגיע בזמן משביתות בנמלים השונים ועד עמידה בחוקי מכס והתמודדות עם מזג אוויר שונה שיכול לאתגר את השילוח עצמו. עמידה בלוחות זמנים היא הא' ב' והיא הכול ולמרבה הצער היא לא תמיד תלויה בנו או בעובדים שלנו אלא בנסיבות הרבה יותר מורכבות ועולמיות.
יצוא בינלאומי – עבודה מול הרשויות
יצוא בינלאומי של כל סחורה תמיד כולל עבודה מול רשויות שונות. בארץ למשל כאשר מייבאים סחורה צריך לעבוד מול מכון התקנים ומול המכס. כל מוצר שאנחנו מייבאים לארץ אנחנו צריכים לוודא שיש לו רישיון של מכון התקנים ושהוא לא מסוכן. דבר זה נכון במיוחד במוצרים שקשורים לתינוקות וילדים בהם התקן מחמיר יותר. ייבוא של מוצרים שאין להם הרשאה ממכון התקנים יכול לסכן אותנו בתשלום קנסות כבדים. כך למשל גם כאשר אנחנו מייבאים מוצרי מזון אנחנו צריכים להתמודד עם היתרי כשרות בשבילם והיתרים של משרד הבריאות. היתרים אלו יכולים להיות היתרים שקשה לקבל אותם ולכן חשוב להקפיד ולעבוד בשקיפות מלאה מול הרשויות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה